--2-- Asigurare-obligatorie-RCA BIHOR


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
 arata email
            CAUTA

 RCA Oradea
vineri, 03 Mai 2024 | 11:38
 
 


RCA

Asigurare obligatorie RCA

reclama

  Asigurare obligatorie RCA

CINE se asigura? Persoanele fizice sau juridice care au in proprietate autovehicule inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania. 

CE se asigura?

Raspunderea civila a Asiguratului, angajata ca urmare a producerii in perioada asigurata, pe teritoriul Romaniei, a unui accident de catre autovehiculul mentionat expres in polita de asigurare, avand drept consecinta prejudicii inregistrate si reclamate de terte persoane pagubite.

CARE este acoperirea conferita de catre Asigurator?

  •  avarierea/ distrugerea bunurilor (inclusiv autovehicule)/ animalelor apartinand altor persoane, de catre autovehiculul asigurat;
  • vatamarea corporala/ decesul unor persoane (altele decat cea care a condus autovehiculul), in urma unui accident produs de autovehiculul asigurat.

CAT este valabila polita de asigurare?

Polita (documentul de asigurare RCA) se incheie pentru perioade de:

  • 6 sau 12 luni;
  • 1 luna – in cazul autovehiculului care se inmatriculeaza provizoriu;
  • pe perioada inmatricularii temporare – in cazul autovehiculului care se inmatriculeaza temporar in vederea scoaterii definitive din tara.

CAT costa asigurarea?

Nivelul primelor de asigurare este stabilit in functie de felul autovehicululuisi caracteristicile tehnice ale acestuia (capacitate cilindrica/numar de locuri/masa totala maxima autorizata,etc), modul de detinere( proprietar persoana fizica/juridica), primele de referinta stabilite prin norme legale, perioada de asigurare.


ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA PENTRU PREJUDICII PRODUSE PRIN ACCIDENTE DE AUTOVEHICULE IN AFARA TERITORIULUI ROMANIEI – CARTE VERDE

CINE se asigura?

Persoana fizica sau juridica - proprietara autovehiculului folosit pentru deplasarea in oricare din tarile membre ale sistemului international “Carte Verde”.


CE se asigura?

Raspunderea civila a Asiguratului, angajata ca urmare a producerii in perioada asigurata, in afara teritoriului Romaniei, in tara/tarile ale caror initiale nebarate se regasesc in documentul „Carte Verde”, a unui accident de catre autovehiculul mentionat expres in polita/documentul „Carte Verde”, avand drept consecinta prejudicii inregistrate si reclamate de terte persoane pagubite.


CARE este acoperirea conferita de catre Asigurator?

Asiguratorul despagubeste sumele pe care Asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de despagubire, in baza unui acord amiabil sau a unei hotarari judecatoresti (inclusiv costurile speciale ce au fost suportate pentru o actiune judiciara), persoanelor pagubite din culpa sa. Limita maxima de raspundere a Asiguratorului este stabilita la nivelul minim obligatoriu prevazut in legislatia aplicabila in tara unde s-a produs accidentul.



CAT este valabila polita de asigurare?

Asigurarea se incheie pentru perioade de 15 zile, 20 de zile, 1 luna, respectiv 2 pana la 12 luni.


CARE este durata raspunderii Asiguratorului?

  • din momentul iesirii autovehiculului de pe teritoriul Romaniei, in cadrul perioadei de valabilitate a documentului “Carte Verde” si pana in momentul reintrarii autovehiculului pe teritoriul Romaniei, dar nu mai tarziu de ora 24.00 a ultimei zile din perioada de valabilitate a asigurarii.

CAT costa asigurarea?

Nivelul minim al primelor de asigurare este stabilit de catre Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania in functie de felul/categoria autovehiculului, tara de destinatie si perioada asigurata.


CARE sunt avantajele oferite de BCR Asigurari?

In cazul in care detineti o polita de asigurare facultativa a autovehiculelor la BCR Asigurari, la incheierea asigurarii « Carte Verde », beneficiati gratuit de acoperirea riscului de furt al autovehiculului pentru teritoriul acoperit de asigurarea « carte verde ».


 
 
CONTACT RCA Oradea

 arata tel , arata mobil
 arata email
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X